TEKA - компания от световен мащаб за мивки, смесители за баня и кухня, фурни, абсорбатори и готварски плотове

Публикувано от technoteka 17/07/2018 0 Коментар/и

TEKA - компания от световен мащаб за мивки, смесители за баня и кухня, фурни, абсорбатори и готварски плотове

 

Тека

 

Тека е европейска промишлена компания създадена през 1924 г. в Германия

 

С над 90 годишен опит, бизнес областите й обхващат от битово и професионално оборудване за кухня и баня до контейнери за съхранение.

Благодарение на непрекъснатите си инвестиции, Тека Груп се нарежда сред водещите световни производители на бирени кегове от неръждаема стомана, уреди за вграждане, мивки, продукти от неръждаема стомана, стъкловиден емайл, както и на промишлени контейнери за съхранение.

Компанията има представителства в повече от 116 държави по целия свят, като произвежданите продукти са обединени в три водещи подразделения: (Кухни и бани, Професионално кухненско обзавеждане, Кегове за бира и Контейнери).

 

Кухни и бани

Подразделението за кухни има 17 фабрики и се явява водещ производител на мивки от неръждаема стомана, смесители за кухня и баня и уреди за вграждане като фурни, плотове, абсорбатори и други. Компанията предлага разнообразна и напълно интегрирана продуктова гама.

 

Професионално кухненско обзавеждане

Подразделението за професионално кухненско обзавеждане проектира, произвежда и доставя широка гама от продукти на големи вериги ресторанти и хотели, частни ресторанти, правителствени агенции, образователни центрове, болници, летища, поправителни институции и столове за хранене. Заради своя иновативен подход и високото качество на материалите през 2013 година, марката Тека е отличена и с престижната награда за дизайн: Küche Award. Продуктовата гама на това подразделение може да бъде групирана в 5 основни категории:

• Модулни кухненски единици

• Конвекционални фурни и фурни с горещ въздух

• Оборудване за обслужване и кетъринг

• Мебели от неръждаема стомана

• Мобилни кухни

 

Контейнери за съхранение на напитки

Компанията разполага с подразделение, което е специализирано в производството на контейнери за съхранение от неръждаема стомана. Всеки трети кег за бира в света се произвежда от Тека, което прави компанията глобален лидер в този сектор с приблизително 35% пазарен дял. Основните клиенти тук са както големи пивоварни фабрики, така и химичните, фармацевтичните и хранителните компании.

Подразделението за промишлени контейнери е част от UCON AG Containersysteme KG, водеща компания в развитието, производството и продажбата на промишлени контейнери за съхранение на токсични субстанции, стерилни контейнери, както и на обемни контейнери за съхранение с максимален капацитет от 3 000 до 10 000 литра. Други продукти произвеждани от това подразделение са: контейнери под налягане, за транспортиране, продукти за санитарната индустрия, за ресторанти, апарати от висок клас, защитни компоненти, обзавеждане за яхти и други. 

teka-v-svetoven-mashtab

 

Teкa, повече от 90 години произвеждаме смесители

Тека Груп притежава заводи, които са специализирани в производството на продукти за баня. Нашите основни бизнес направления включват смесители за кухня и баня, душ системи, продукти от неръждаема стомана и аксесоари. Позиционирани в Испания, Унгария, Китай и Норвегия, тези фабрики покриват нуждите на нашите партньори в повече от 50 страни. 90 годишният ни опит спечели доверието на потребители от цял свят. Нашата цел да предлагаме цялостни решения за баня на нашите клиенти ни мотивира да изградим нови фабрики в Европа и Азия. Като част от Тека Груп, лидер на пазара в кухненското оборудване, ние сме способни да развием най-всеобхватната гама кухненски смесители в света.

 

Teкa Санитарни Системи
Тека Санитарни Системи е основният завод за производството на продукти за баня на Тека Груп. Там се извършват проучването, равитиетието, новите технологии, дизайна и лабораторния контрол на качеството. Компанията координира два основни логистични центъра, за смесители за баня и кухня. Продукцията е фокусирана в средния и висок клас продукт.

 

Тека Унгария
Основен лидер на пазара в Унгария, но и една от най-големите фабрики в Европа за сверични кранове за вода и газ. С исторически затвърдени позиции на пазара в Русия, Германия и Холандия. Позициониран на един от ключовите пътища в централна Европа, много близо до Виена представлява логистичната платформа на Тека Груп за страните от този район.

 

Тека Азия
Създаден да затвърди позициите на Тека Санитарни Системи на Азиадския пазар и районите под влиянието на долара. Продуктовият завод притежава сертифицирана система за управление според ICO 9001. В допълнение, завода е определен като продуктов център на Тека Санитарни Системи от сертифициращите органи AENOR, AFNOR (Испания) и CSTB (Франция). Притежава собствен отдел за проучване и развитие.

 

 

TEKA, завършен производствен процес
teka-zavarshen-proizvodstven-proces

1. Отдел по подбора: Високи прецизни леярни машини, които използват CB755S високо-качествен месинг

2. Отдел машинна обработка: Най-добрият начин да гарантира отлично машинна обработка е като изгради изцяло завършен процес, което е възможно единствено използвайки модерни трансферни машини.

3. Отдел полиране и шлифоване: Машините използвани в процеса на автоматичното шлифоване осигуряват отлично качество. Чрез автоматичното полиране се постига гладка завършеност преди добавянето на хромово покритие.

4. Модерни заводи: За напълно автоматизираното хром-никелово оборудване в заводите е използвана технология с грижа към околната среда.

5. Специално покритие: Използват се високо резистентните лакове и покрития от ново поколение като фотолуминисцентните бои и нанотехнологии.

6, Контрол на качеството, монтажа и опаковането: 100% от продуктовите компоненти преминават тестове за водонепропускливост и правилно функциониране. След това внимателно се прибират в предпазните им опаковки.

 

 

ТЕКА - марка с ценности

Като солидна и надеждна марка, Тека постигна изключително високи резулати както на световния пазар, така и сред своите милиони доволни клиенти. Ключовите фактори за постигането на това са:

 

Опит: Над 90 годишен опит, който превърна компанията в марка със силно развити ценности и афинитет към естетиката и дизайна. Гаранционният период на продуктите и ефективния следпродажбен сервиз също играят огромна роля за успеха.


Продуктова гама: 
Разнообразната гама от продукти включваща мивки: (изработени от неръждаема стомана, гранит или синтетични материали), кухненски уреди, решения за баня, контейнери, смесители и душ системи.

 

Качество: Продуктите на компанията отговарят на различни сертификати по ISO и покриват редица международни стандарти. Множеството тестове гарантират качеството на продуктите.


Решения: Компанията е комплексен доставчик на цялостни решения и успешно посреща изискванията на своите потребители. 

 

Иновативност: Част от философията на компанията и неин основен гарант за успех са иновативните технологии при дизайна и производството. Системата Hydroclean® и революционния Ihood® са ясен пример за резултатите на нашите иновативни концепции и програми за обучение.


Докато размишляваме върху имената, които искаме да дадем на иновациите, развити от нашия отдел Проучване, Развитие и Идеи съвместно с дизайнери за този нов каталог, възникнаха няколко въпроса: Какво да бъде името на тази съвкупност от нови мечти и идеи за кухня и баня? Възможно ли е да се обединят толкова много иновации и нов дизайн под едно единствено име? И така се появи името COOL LAB. Лаборатория със свежи, практични, забавни и оригинални идеи. Осъществени като под един покрив събрахме дизайнерите от отдела на Тека съвместно със световно известни проектанти и най-важните архитектурни студиа. Така създадохме серията смесители „Черно/Бяло“. Това е нашата все по-обхватна и развиваща се лаборатория за идеи. Това е нашият не спиращ еволюционен форум за нови творения. Teкa - марка с ценности Така се раждат тенденции: от добри идеи ...от Тека COOL LAB.

 

Сертификати за качество

Нашите продукти преминават множество тестове преди да получат съответните сертификати: устойчивост на водно налягане, минимален поток на водата, нива на шум, стабилност на материалите, механизми, двуизмерни характеристики...и т.н. Сертификатите ISO 9001 доказват, че не се правят компромиси с качеството на смесителите през всички фази от дизайна до продуктовия процес. Повечето от нашите продукти са получили сертификати от най-взискателните пазари като Франция (NF), Норвегия (SINTEF) и Испания (AENOR).

 

Обща характеристика на смесители Тека 

Obshta-harakteristika-smesiteli-teka

Ново поколение керамични глави Тека
• Висок контрол на температурата. Високо чувствителни, с надежна температурна регулация
Максимално дълъг живот на продукта. Надвишава 500 000 цикъла на отваряне и затваряне при стандартизирани изпитания за издръжливост.
Отговаря на най-взискателните регламенти: EN-817; NF-077; NF-D 18.202; ASME 1 112.18.1
Нива на шум. В съответствие с Европейския регламент EN – 817
Екологични. С ограничител на температурата и водния поток.
Най-високо качество на материалите. Продуктите на Тека притежават следните сертификати: ACS; NSF; KTWA; WRAS
Двойно гарантиран качествен контрол. 100% от керамичните глави са тествани по време на производствения процес и в края му.
6 години гаранция
100% дизайн от Тека
Непрекъснато усъвършенстване в развитието на процеса на производство, Тека разполага с тестова лаборатория и акустична камара.

 

Синтеровани керамични дискове
Всички керамични глави на смесителите Тека имат синтеровани керамични дискове с висока издръжливост. Тези дискове са с пореста повърхност, която задържа смазката по-дълго време, достигайки гладки и плавни движения и удължавайки живота на смесителя. Зъбните колела са изолирани от проникването на вода и следователно
действието на смазката е непрекъснато. 

 

Тека керамична основна част на двуръкохватков смесител за монтаж на стена. Керамична основна част с ½ завъртане, което посволява лесно и плавно смесване на водата, но също така предотвратява последствията от ефекта „воден удар“.

 

Термостатична технология. Термостатичните смесители Тека покриват изискванията на Европейската норма EN 1111 за стабилност, сигурност и удобство. Функционирането е осигурено чрез елементи като възвратни клапи защитени от филтри. Функцията „против изгаряне“, осигурена от ограничителния бутон 38 ˚С, позволява горещата вода да циркулира през определена част на термостатичния смесител, като по този начин предотвратява изгаряне причинено от неволен контакт с гореща зона. Регулаторът на водния поток е оборудвам с екологичен ограничител на потока, който помага да се пести вода и енергия. За достигане на желания воден поток трябва да превключите зеления бутон.

 

ДРУГИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА СМЕСИТЕЛИТЕ ТЕКА

- Допълнителна безопастност - студен допир

- Ултра тънка душ пита

- Бързо и лесно инсталиране

- Телескопична душ система

- Защитена от пречупване спирала

 

Висококачествени, гъвкави меки връзки от неръждаема стомана.Висококачествените (3/8‘‘ или 1/2‘‘), гъвкави меки връзки от неръждаема стомана са с водонепропускливи пръстени. Те отговарят на най-високите изисквания на Органите по контрол на качеството в много Европейски страни.

 

Аератор:
Предотвратява образуването на котлен камък
Намалява количеството на водния поток, като към него добавя въздушна струя
Воден поток, който не се разпръсква
Редуцира шума

 

Максимална гаранция от ТЕКА

Повечето наши модели са изработени по метода на пресоване от цял лист инокс, като така се елиминира нуждата от последващо заваряване на коритото и се намалява цената. При мивките с много дълбоки корита технологично се прилага метода на заваряване на коритото, като след заварката се извършва шлифоване и полиране. Дебелината на неръждаемата стомана е може би основната характеристика, която се проверява преди закупуване на мивка. Колкото по-дебела е стоманата, толкова по-малко податлива е тя на деформиране, корозия, шум, температурни промени и щети от удари с твърди предмети. Мивките Тека са налични в различни дебелини, в зависимост от серията и модела.

75 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ ЗА ИНОКСИВИ МИВКИ

15 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ ЗА ГРАНИТЕНИ МИВКИ

По време на производствения процес всяка мивка преминава през стриктни тестове за качество, които сами по себе си гарантират дългия живот на продукта, като се използват само най-качествените материали и последните технологии при производството. Гаранцията се отнася единствено за материала на мивките от синтетичен гранит и не покрива елементи като: клапани, автоматични клапани, връзки, монтажни скоби, уплътнения, кошници, рендета, дъски за рязане от различни материали, тапи, дозатори и други


Разгледайте предложенията на ТЕКА необходими за всеки нов домОставете коментар